Specialist in metselwerken gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de totaalprijs!

Gratis - Vrijblijvend

Metselwerken Ravels

Metselwerken zijn een enorm belangrijk onderdeel van je woning in Ravels. Is jouw gemetselde muur beschadigd geraakt? Of wil je graag een tuinhuis realiseren? Schakel dan een metselaar uit Ravels in! Een metser herstelt beschadigingen in korte tijd en nieuw metselwerk staat binnen no-time als een huis! Besparen op jouw metselwerk?

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan gratis en zonder verplichting offertes van metsers uit je regio.

Op deze pagina lees je meer over verschillende soorten metselwerken, zoals het metselen van binnen- of buitenmuren, kleinere metselwerken en siermetselwerken. Ook lees je meer over verschillende materialen die hiervoor gebruikt worden en krijg je een indicatie van de kosten.

metselwerken Ravels

Voor grote en kleine metselwerken

Een metselaar uit Ravels is in te schakelen voor zowel grote als kleine metselwerken. Denk bij grote metselwerken bijvoorbeeld aan het metselen van de muren van een nieuwbouwwoning, of het metselwerk van een nieuwe garage. Onder kleinere metselwerken verstaan we het metselen van een brievenbus of het herstellen van beschadigde metselwerken.Vergelijk metsers in Ravels

Ben jij op zoek naar een metser in Ravels? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze service! Je krijgt dan de mogelijkheid om de kosten van meerdere metselaars te vergelijken. De prijs kan namelijk per metselaar flink verschillen. Door de kosten van meerdere bedrijven te vergelijken ben jij altijd verzekerd van de beste service tegen de laagste prijs! Via het offerteformulier vraag je gemakkelijk en snel meerdere offertes aan bij metselaars bij jou uit de buurt.

Werkwijze metselaar

Hoe de metser te werk gaat, is uiteraard volledig afhankelijk van het soort metselwerk dat je laat uitvoeren. Metselen houdt in dat de metser de bakstenen aan elkaar vast maakt met behulp van mortel. Mortel is niets meer dan een mengsel van water en zand, vaak gebonden door cement. Op elke laag stenen brengt de metser een laag mortel aan en plaatst hij de volgende laag bakstenen.

De metselaar laat de muren goed uitharden voordat hij aan de slag gaat met de voegwerken. Hierbij vult hij de voegen met voegspecie. Het voegen zorgt ervoor dat het metselwerk van bijvoorbeeld de muur of brievenbus helemaal luchtdicht wordt. Zo heb je binnenshuis geen last van tocht of vocht.

Nieuwbouw of renovatie?

Bij het bouwen van een nieuwbouwwoning is de hulp van een ervaren metselaar natuurlijk onmisbaar. Je moet dan een compleet nieuwe gevel laten metsen die voldoet aan alle kwaliteitseisen. Maar ook bij een verbouwing of renovatie van woningen in Ravels komt de hulp van een ervaren metselaar van pas. Bijvoorbeeld bij metselen boven het raam, dit gebeurt op een speciale wijze, om zo het raam te verstevigen. Maar ook als het metselwerk van je woning in Ravels is gaan verzakken of als er scheuren zijn ontstaan. De metser zal deze netjes herstellen. Zo ziet je gevel er een stuk mooier uit én profiteer je binnen van een betere isolatie.

Muren metselen Ravels

Eén van de meest voorkomende klussen van een metselaar, is het metselen van muren. Je kunt hierbij denken aan een breed scala aan muren: tuinmuren, gevelmuren of zelfs binnenmuren, zoals een douchemuur of scheidingsmuur.

Kun je zelf je muren metselen?

Voor veel mensen lijkt metsen relatief eenvoudig. Toch is het erg belangrijk dat je deze klus uitbesteedt aan een metser uit Ravels. Dit levert namelijk het mooiste resultaat op. Wie zonder ervaring zelf gaat metselen, merkt vaak dat de muur scheef staat of dat er teveel of juist te weinig mortel wordt gebruikt. Uiteindelijk betekent dit dat de muur niet helemaal naar wens is gemetseld, waardoor je moet investeren in het herstellen van je metselwerken.


Hoe gaat de metselaar te werk?

Bekijk hoe de metser snel een strak eindresultaat realiseerd!


Kosten muren metselen

Voor het metsen van een halfsteensmuur ligt de prijs ongeveer rond de €110,- per m². Laat je steensmuur metselen, dan liggen de kosten iets hoger: gemiddeld rond de €230,- per m². Een binnenmuur metselen is doorgaans een stuk goedkoper, hiervoor liggen de kosten rond de €70,- per m². Om de metselwerken af te maken moet je de muur laten voegen, voor een standaard platte voeg liggen de kosten tussen de €30,- tot €35,- per m².

De precieze kosten zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Zo speelt de prijs van de metselaar uit Ravels een grote rol, evenals de keuze voor het metselverband en of het om een binnen- of buitenmuur gaat. Voor een compleet overzicht van de kosten vraag je best gratis en vrijblijvende offertes aan.

Tabel: kosten nieuwe buitenmuur of binnenmuur

Kostenpost Omschrijving Gemiddelde prijs*
Uurtarief metselaar Exclusief voorbereidend werk, advies en materialen. €40,- tot €50,-
Halfsteensmuur (buiten) Prijs per m² €110,-
Steensmuur (buiten) Prijs per m² €230,-
Platte voeg aanbrengen Prijs per m² €30,- tot €35,-
Binnenmuur Prijs per m² (betonnen wand behangklaar opgeleverd) €70,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wat kost een metselaar?

Gemiddeld ligt het uurtarief voor de metselwerken tussen de €40,- tot €50,-. Maar wist jij dat de kosten van een metselaar per bedrijf enorm verschillen? Dat komt omdat elke metser z’n eigen tarief mag bepalen. Het tarief is onder andere afhankelijk van de ervaring van de metselaar. Hoe meer ervaring hij heeft, des te hoger het tarief.

Vaste prijs, per m² of per uur?

Er zijn doorgaans drie manieren om een prijs af te spreken. Je kunt een vast uurtarief betalen, maar een andere mogelijkheid is het afspreken van een prijs per m² of een vaste prijs voor de hele klus. Het is een goed idee om een vaste totaalprijs af te spreken als je grote metselwerken laat uitvoeren, zoals een complete renovatie of het metselen van een nieuwbouwhuis in Ravels. Een prijs per m² of per uur is een goed idee bij kleine metselwerken. Door een prijs per m² af te spreken, weet je bijvoorbeeld vooraf precies wat je gaat betalen!


Bespaar tot 40% op metselwerken!

Vergelijk gratis offertes en kies de metselaar met de laagste prijs.


Welk metselverband?

Bij het metselen van een tuinhuis of gevel heb je de keuze uit verschillende metselverbanden. Dit heeft een belangrijke invloed op het uiterlijk van je woning in Ravels en beïnvloedt de totaalprijs. Het halfsteensverband is in Ravels erg populair en dit wordt gezien als het meest standaard legverband. Hierbij verspringt elke nieuwe rij gevelstenen een halve steen. Dit metselverband is bovendien enorm efficiënt omdat er nauwelijks materiaalverlies plaatsvindt en je hebt een minimale hoeveelheid mortel nodig. Metselverbanden die in Ravels veel gebruikt worden zijn:

 • Halfsteensverband
 • Vlaams verband
 • Staand verband
 • Kruisverband
 • Wildverband


binnenmuur metselen in Ravels

Binnenmuren metselen

Het metselen van binnenmuren valt ook onder kleinere metselwerken die een metselaar uit Ravels uitvoert. Hieronder kun je denken aan het metselen van een scheidingsmuur: bijvoorbeeld als je een grotere kamer wilt opdelen in twee verschillende kamers. Maar het is ook een optie om een douchemuur te metselen. Hiervoor gebruikt de metser uit Ravels vaak gasblokken of gipsblokken. Het metselen van een binnenmuur is doorgaans goedkoper, omdat deze sneller en eenvoudiger zijn afgerond. Aan deze metselwerken worden namelijk minder eisen gesteld dan aan gevelmetselwerk.

Douchemuur metselen

Met het metsen van een douchemuur realiseer je gemakkelijk een ruime inloopdouche. Een douchemuur heeft een aantal voordelen ten opzichte van een douchewand, omdat de muur gemakkelijker schoon te maken is. Bovendien biedt dit volledige privacy in de badkamer. Tot slot is het metselen van een muurtje een stuk goedkoper dan het plaatsen van een glazen wand.

Scheidingsmuur metselen

Als je een grote slaapkamer wilt opdelen in twee kleine slaapkamers, of de zolder wilt verdelen in een slaap- en werkkamer, laat dan een scheidingsmuur metselen door één van de metselaars uit Ravels. Voor het metselen van een scheidingsmuur gebruikt een metselaar over het algemeen betonblokken. Het voordeel van betonblokken ten opzichte van stenen, is dat deze licht in gewicht zijn, verkrijgbaar zijn in verschillende formaten en gemakkelijk om mee te werken.

Kap- en slijpwerken

Ook de kap- en slijpwerken behoren tot de kleine metselwerken die een metselaar uit Ravels uitvoert. Kapwerken en slijpwerken zijn nodig wanneer je bijvoorbeeld de leidingen in de badkamer wilt verleggen. De metser uit Ravels freest dan de sleuven waarin de leidingen of buizen komen te liggen. Wil je graag een toilet met wandcloset inbouwen? In dit geval moet de afvoer dichter bij de muur geplaatst worden. De metser uit Ravels boort hiervoor de vloer open en dicht dit daarna weer met mortel.


Grote zolder? Laat een binnenmuur metselen en creëer 2 kamers!

Een metselaar uit Ravels helpt je bij het metsen van al je binnenmuren.

Gratis offertes ontvangen


Gevel metselen Ravels

Gevelmetselwerk is in Ravels verreweg de meest voorkomende afwerking van de gevel. Dat is niet zo gek, want bakstenen hebben een aantal belangrijke voordelen. Zo zijn gevelstenen vochtregulerend, wat de isolatie in huis ten goede komt. Daarnaast zijn bakstenen vormvast en zijn ze goed bestand tegen weersinvloeden. Er ontstaan dus geen problemen door krimpen en uitzetten. Bovendien hebben gevelstenen een klassieke uitstraling, die goed past bij zowel nieuwe als oudere woningen in Ravels.

Gevelstenen zijn relatief zwaar. Bij het gevelmetselwerk is het dan ook belangrijk dat de muur een stevige fundering heeft. Een houten ondergrond is bijvoorbeeld niet stevig genoeg. Als de fundering van het gevelmetselwerk niet sterk genoeg is, dan bestaat de kans dat de stenen na verloop van tijd gaan verzakken. Als fundering voor het gevelmetselwerk is vooral een betonnen ondergrond erg geschikt.

Enkele of dubbele muur metselen?

Bij kleinere metselwerken, zoals siermetselwerken of het metselen van een omheining, is het metsen van een enkele muur vaak voldoende. Immers: hier worden minder eisen aan gesteld met betrekking tot de isolatie. Bij het metsen van de gevel is het juist erg belangrijk om na te denken over deze isolatie. Tegenwoordig wordt bij elke nieuwe woning een dubbele muur gemaakt, ook wel de spouwmuur genoemd. Woon je op dit moment in een woning met een enkele muur? Dan kun je overwegen om deze te vervangen met of renoveren tot een dubbele muur.

Aanbouw metselen

Wanneer jij je leefruimte in huis wilt vergroten, is een aanbouw een ideale oplossing! Dit is op meerdere manieren te realiseren, waaronder met het metselen van de muren. Bij het metselen van een aanbouw voert de metser uit Ravels verschillende werkzaamheden uit:

 • Funderingsmetselwerk: de aanbouw moet op een stevige fundering komen te staan, dus funderingsmetselwerk is onmisbaar.
 • Kapwerken: de originele gevel moet doorbroken worden. Door dit uit te besteden aan een vakman uit Ravels weet je zeker dat er niets beschadigd raakt.
 • Gevelmetselwerk: de aanbouw wordt afgesloten met een nieuwe gevel, vaak een dubbele muur voor optimale isolatie.

funderingsmetselwerk Ravels

Funderingsmetselwerk

Het funderingsmetselwerk is misschien wel het belangrijkste onderdeel van metselen. Metselwerken hebben namelijk een goede fundering nodig, omdat het gewicht van de stenen aardig hoog is. Zonder goede fundering zakt jouw muur na verloop van tijd als een kaartenhuis in elkaar. Voor de fundering is beton erg geschikt, maar tegenwoordig is funderingsmetselwerk ook een optie.

Vaak wordt de fundering gestort tot onder het maaiveld. Soms is het daarom nodig om de fundering op te hogen. Dit kan gedaan worden met beton, maar ook door het opmetselen met betonblokken. Voor het funderingsmetselwerk gebruikt de vakman uit Ravels doorgaans blokken van ongeveer 30 centimeter breed. Zo is het funderingsmetselwerk sterk genoeg voor de gevel.

Schoorsteen metselen

Het is enorm belangrijk om het metsen van een schoorsteen uit te besteden aan een ervaren metser. Dit is vooral omdat de schoorsteen verantwoordelijk is voor de afvoer van rook. Bij een slecht gemetselde schoorsteen bestaat er namelijk het risico dat de rook niet goed wordt afgevoerd of dat deze zelfs weer terugkomt in jouw woning. Dit levert gevaarlijke situaties op en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Als je de schoorsteen laat metsen door een metselaar uit Ravels, dan heb je de keuze uit verschillende metselverbanden. Ook kun je kiezen voor een bijzondere vorm. Laat bijvoorbeeld een ronde schoorsteen metsen in plaats van een vierkante.


Gevelmetselwerk van hoge kwaliteit tegen lage prijzen!

Laat je gevel metselen door een ervaren metselaar en profiteer van vakmanschap.

Gratis offertes ontvangen


Siermetselwerken

Voor de metselwerken van je woning kun je ook gebruik maken van siermetselwerk. Siermetselwerk heeft een bijzondere uitstraling. Je hebt onder andere de keuze uit:

 • Hanekamen: hierbij worden de stenen verticaal boven ramen of deuren gemetseld om de aandacht hierop te richten.
 • Togen: met togen metsen de metselaars uit Ravels een boog. Deze zie je bijvoorbeeld terug bij oude stadspoorten of bij tuinmuren.
 • Boerenvlechten: hierbij worden uitgezaagde siermetselwerken tussen het originele metselwerk gezet, waardoor het lijkt op een echte vlecht.

metser Ravels

Kleine metselwerken

Naast al deze grote metselwerken, kun je een metser uit Ravels ook inschakelen voor de kleinere metselwerken. Vaak zijn deze een stuk sneller uitgevoerd en goedkoper, omdat hier minder strenge eisen aan gesteld worden. Bij kleinere metselwerken in Ravels kun je onder andere denken aan het metsen van tuinmuren en brievenbussen. Deze metselwerken worden volledig aan jouw wensen aangepast. Je kunt onder andere kiezen voor het metsen van een:

 • Tuinmuur
 • Brievenbus
 • Vijver
 • Stenen omheining

Tuinmuur metselen

Het metsen van een omheining is een erg geschikte methode om extra privacy in je tuin te creëren. Hiervoor heb je de keuze uit verschillende stenen. Zo kun je kiezen voor bakstenen en betonblokken, maar is blauwsteen ook een optie. Zo krijgt jouw tuinafsluiting een uitstraling die goed aansluit bij je eigen woning en tuin in Ravels. Het grote voordeel van een tuinmuur, is dat het maar heel weinig onderhoud vereist. Schilderen is niet nodig en de muur is sterk genoeg om decoratie aan vast te hangen. Bovendien is een tuinmuur erg sterk en dus goed bestand tegen harde wind.

Brievenbus

Tegenwoordig hebben veel inwoners van Ravels hun brievenbus in de deur zitten, maar het is beter voor de isolatie en veiligheid om een brievenbus buiten de woning te plaatsen. Een gemetselde brievenbus heeft een bijzondere uitstraling en is goed bestand tegen weersinvloeden. Een metser heeft de brievenbus doorgaans al in één werkdag gemetseld!

Vijver

Altijd al gedroomd van een vijver in de tuin? Laat dan een vijver metsen door een metselaar uit Ravels. Een gemetselde vijver is erg geschikt voor iedereen die graag een diepe vijver in de tuin wilt. Het voordeel van deze methode, is dat je volledige vrijheid hebt in de diepte en de vorm.

Stenen omheining

Je kunt een metselaar uit Ravels ook inschakelen voor het maken van een stenen omheining. Van je voor- of achtertuin bijvoorbeeld. Een stenen omheining is al in korte tijd gemaakt en geeft jouw woning in Ravels een unieke uitstraling. Je kunt in de omheining ook een poort laten verwerken, zodat je met de auto het terrein op kunt rijden.


Metselaars uit Ravels voor grote en kleine metselwerken!

Laat een tuinmuur of tuinhuis metselen tegen de laagste prijs!


Mogelijke metselstenen en materialen

Er zijn verschillende stenen die in Ravels gebruikt worden voor de metselwerken. Welke stenen geschikt zijn is afhankelijk van een aantal factoren: je persoonlijke voorkeur, je budget en de metselwerken die je uit wilt laten voeren. Je hebt onder andere de keuze uit:

 • Snelbouw baksteen: deze bakstenen isoleren uitstekend, zijn gemakkelijk in gebruik maar zijn alleen geschikt voor niet zichtbare metselwerken.
 • Cellenbeton: duurzaam, licht en gemakkelijk te verwerken. Geschikt voor zowel dragende als niet-dragende constructies.
 • Kalkzandsteen: erg geschikt voor binnenmuren omdat ze maar weinig afwerking nodig hebben.
 • Gipsblokken: goedkoop in aanschaf en erg geschikt voor het optrekken van binnenmuren.
 • Mortelspecie: wordt ook metselspecie genoemd. Wordt gebruikt voor het metselen van gevelstenen.
 • Dunbedmortel: wordt gebruikt om een smalle voeg te creëren.
 • Lijmmortel: wordt gebruikt voor het lijmen van gipsblokken of kalkzandsteen.
 • Blauwsteen: kalksteen in herkenbare blauwgrijze kleur, wordt vooral gebruikt voor dorpels en vloeren.
 • Poutrellen: stalen poutrellen worden gebruikt voor het versterken van metselwerken. Wordt veel gebruikt bij siermetselwerk.

Herstelwerkzaamheden gevel

Zijn jouw gevelstenen beschadigd? Of beginnen de voegen af te brokkelen? Laat de gevelmuur dan herstellen door een vakman uit Ravels. Het is belangrijk om de muur zo snel mogelijk te herstellen, zodat je niet veel warmte verliest. Bovendien hebben beschadigingen aan de muren gevolgen voor de structuur. Er zijn verschillende methodes waarop je de muren kunt laten herstellen. Over het algemeen verwijdert de metser alle beschadigde gevelstenen en plaatst hij daarna weer nieuwe. De nieuwe gevelstenen worden tot slot afgewerkt met nieuwe voegen.

muren voegen in Ravels

Muren voegen

Het voegen van de muren is belangrijk om een luchtdicht resultaat te creëren. In de meeste gevallen wordt er om de 30 meter ongeveer een uitzetvoeg geplaatst. Dit zijn flexibele voegen die het uitzetten en inkrimpen opvangen, zodat er geen beschadigingen aan de bakstenen ontstaan. Er is de keuze uit verschillende voegdiktes, maar het is wel belangrijk dat de voegen niet te dun zijn. Een metser kan je persoonlijk adviseren over de dikte van de voegwerken.

Soorten voegen

Het voegwerk heeft een enorme invloed op de uitstraling van je muur. Je kunt daarom kiezen uit verschillende soorten voegen. De meeste inwoners van Ravels kiezen voor de standaard platte voeg: deze is goedkoop en gemakkelijk aan te brengen. Zijn de bakstenen in het verleden scheef aangebracht, dan kun je ook kiezen voor een duurdere snijvoeg. Hiermee lijken al je metselwerken kaarsrecht, ook al is dit in de praktijk niet zo. Je kunt onder andere kiezen uit voegen als:

 • de platte voeg;
 • de holle voeg;
 • de knipvoeg;
 • de snijvoeg.

Betonwerken

Een metser uit Ravels is ook in te schakelen voor diverse betonwerken. Denk bijvoorbeeld aan het storten van een fundering. Ander betonwerk dat een metselaar uit Ravels uitvoert, is een diamantboring. Bij een diamantboring wordt er in de muur een gat geboord. Misschien voor de realisatie van een dampkamp of ten behoeve van een riool aansluiting.

Betonherstellingen

Onder de verschillende betonwerken, vallen ook betonherstellingen. Betonherstellingen worden uitgevoerd bij bijvoorbeeld betonrot. Betonherstellingen bestaan uit een aantal handelingen:

 • Stap 1: er wordt bepaald welk oppervlak de vakman moet herstellen.
 • Stap 2: daarna verwijdert de metser het aangetaste beton en maakt hij de wapening vrij.
 • Stap 3: de specialist behandelt het wapeningsstaal en zorgt dat dit roestvrij is.
 • Stap 4: hierna volgt het herstellen van het beton.
 • Stap 5: tot slot brengt de vakman een beschermende coating aan

Vergunning nodig?

Moet je ook een vergunning aanvragen voor metselwerken? Voor kleinere metselwerken is een vergunning vaak niet nodig. Denk dan aan een brievenbus of een omheining van maximaal 50 centimeter hoog. Voor andere metselwerken is mogelijk wel een vergunning nodig. Dit is onder meer afhankelijk van de locatie van de metselwerken. Een metselaar vertelt je graag meer over de vergunningsplicht. Daarnaast kun je online op omgevingsloketvlaanderen.be gemakkelijk vinden of jij een vergunning nodig hebt voor je metselwerken.


Houten gevelbekleding geplaatst in Antwerpen
Crepi aangebracht in Mechelen
Buitenmuur bekleed met steenstrips in Turnhout
Houten planchetten vervangen in Heist op den Berg
Aluminium gevelbekleding aangebracht in Brasschaat
Pvc gevelpanelen geplaatst in Geel
Sidings vervangen in Mol
Kunststof gevelbekleding geplaatst in Lier
Nieuwe houten gevelplaten aangebracht in Schoten
Gevelbekleding en isolatie geplaatst in Brecht

metselaar in Ravels inhuren

Voordelen inhuren metselaar Ravels

Twijfel je nog om een metser in te huren? Dit biedt een aantal belangrijke voordelen. Zo zijn de metselwerken niet alleen in korte tijd afgerond, maar ben je ook nog eens verzekerd van vakwerk. Bovendien profiteer je zo van de kennis en ervaring van een metser. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inhuren van metselaars:

 • Je bent verzekerd van kwalitatief vakwerk.
 • Je weet zeker dat de fundering sterk genoeg is voor je metselwerken.
 • De metselwerken zijn in korte tijd uitgevoerd.
 • Je profiteert van een optimale isolatie in huis.

Besparen op jouw metselwerk? Vrijblijvende offertes!

Bespaar gemakkelijk tot wel 40% op al jouw metselwerken! Dit doe je door de kosten van meerdere metsers met elkaar te vergelijken. Kies de metser die jou het beste aanbod doet, om verzekerd te zijn van de laagste prijs. Wil jij binnenkort je buitenmuur laten herstellen? Of ben je geïnteresseerd in siermetselwerken of betonherstellingen? Geef dan snel je wensen door via het offerteformulier: deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast! De specialisten helpen je ook graag bij nieuwe gevelbekleding.


Start nu je gratis offerteaanvraag!