Specialist in metselwerken gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de totaalprijs!

Gratis - Vrijblijvend

Metselwerken Bertem

Is de voorgevel beschadigd en wil je de gevelstenen in de muur laten vervangen? Of ben je op zoek naar een metselaar voor de metselwerken van jouw nieuwbouwhuis? Schakel dan snel een metser uit de regio Bertem in. Vind snel en gemakkelijk metselaars uit de regio en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

Start gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt dan gratis offertes (max. 6) van ervaren metselaars uit je regio. Vergeljik de offertes en bespaar op de totaalprijs.

Op deze pagina lees je meer over de metselwerken die metselaars uitvoeren. Ook krijg je meer informatie over de verschillende soorten bakstenen en materialen die tijdens het metselen gebruikt worden. Je vindt hier bovendien een indicatie van de kosten en leest meer over de werkwijze van metsers.

metselwerken Bertem

Voor grote en kleine metselwerken

Huur een metselaar uit Bertem in voor al jouw grote of kleine metselwerken. Laat je een nieuwbouwhuis bouwen en wil je de metselwerken uitbesteden? Of ben je geïnteresseerd in het metsen van een tuinhuis? Een metser uit Bertem draait z’n hand niet om voor deze grote metselwerken. Onder kleine metselwerken verstaan we onder andere het metsen van een brievenbus, vijver of tuinmuur. Deze zijn vaak in één of slechts enkele dagen al afgerond!Vergelijk metsers in Bertem

Wist je dat je met het vergelijken van metsers gemakkelijk tot wel 40% op de kosten bespaart? Via het offerteformulier op deze website doe je met één muisklik in één keer gemakkelijk een offerteaanvraag bij maximaal 6 metselaars uit de regio Bertem. Je ontvangt de prijsopgaven zo snel mogelijk in je mailbox: vergelijk de prijzen en kies zo voor de metselaar met het beste aanbod!

Werkwijze metselaar

Hoe de metselaar uit Bertem te werk gaat bij metselwerken is natuurlijk afhankelijk van het soort klus dat hij uitvoert. Gaat het om het plaatsen van nieuw metselwerk, dan zorgt hij in eerste instantie dat de fundering sterk genoeg is. Hierna metselt hij de muur op de gewenste wijze. Hij houdt hierbij rekening met het door jou gewenste metselverband en de voegdikte. Bij een renovatie zorgt hij ervoor dat eerst alle beschadigde onderdelen verwijderd worden. Door eerst het voegwerk rondom de beschadigde gevelstenen te verwijderen, is het weghalen van de stenen heel gemakkelijk. Hierna plaatst hij nieuwe gevelstenen en werkt dit opnieuw af met voegspecie.

Nieuwbouw of renovatie?

Als het gaat om metselwerken dan zijn er twee verschillende mogelijkheden: nieuwbouw of renovatie:

 • Nieuwbouw metselwerken: hierbij gaat het om alle metselwerken die nieuw geplaatst worden. Denk bijvoorbeeld aan een nieuw tuinhuis metselen, een stenen omheining of zelfs de metselwerken van een compleet nieuwbouwhuis in Bertem. De metser is dan betrokken van begin tot eind en zorgt ervoor dat jouw metselwerken kwalitatief worden afgeleverd.
 • Renovatie metselwerken: ook bij een bestaande woning kunnen inwoners van Bertem de hulp van een ervaren metser goed gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld je enkele muur vervangen door een spouwmuur of beschadigde metselwerken herstellen. Hierdoor krijgt je woning een vernieuwde uitstraling en verleng je de levensduur van de gevelmuur!

Muren metselen Bertem

Het metselen van een muur ziet er als buitenstaander relatief eenvoudig uit: je plaatst een rij bakstenen op de fundering, smeert hier mortel op en volgt het op met een volgende rij bakstenen. Toch zijn metselwerken niet zo eenvoudig als het lijkt. Het is namelijk belangrijk dat de gevelstenen perfect recht staan, omdat de muur anders al snel een slordige indruk geeft. Daar komt nog eens bij dat een buitenmuur volledig tocht- en vochtdicht moet zijn, om problemen met de isolatie te voorkomen. Het is daarom altijd verstandig om een ervaren metselaar uit Bertem in te schakelen wanneer jij binnen of buiten nieuwe muren wilt laten metsen.


Hoe gaat de metselaar te werk?

Bekijk hoe de metser snel een strak eindresultaat realiseerd!


Kosten muren metselen

Het metselen van een binnenmuur kost ongeveer €70,- per m². De kosten voor metselwerken van een buitenmuur liggen iets hoger. Voor een halfsteensmuur betaal je ongeveer €110,- per m² en voor een enkelsteensmuur liggen de kosten rond de €230,- per m². De kosten voor het voegen zijn afhankelijk van het soort voeg dat je laat plaatsen. Een standaard platte voeg kost gemiddeld €30,- tot €35,- per m². De prijzen in onderstaande tabel zijn uiteraard een indicatie. De kostprijs kan dus per metser verschillen. Wil je graag een compleet kostenoverzicht ontvangen? Maak dan gratis gebruik van onze service en ontvang geheel vrijblijvend tot wel 6 offertes van metsers uit jouw regio.

Tabel: kosten nieuwe buitenmuur of binnenmuur

Kostenpost Omschrijving Gemiddelde prijs*
Uurtarief metselaar Exclusief voorbereidend werk, advies en materialen. €40,- tot €50,-
Halfsteensmuur (buiten) Prijs per m² €110,-
Steensmuur (buiten) Prijs per m² €230,-
Platte voeg aanbrengen Prijs per m² €30,- tot €35,-
Binnenmuur Prijs per m² (betonnen wand behangklaar opgeleverd) €70,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.


Wat kost een metselaar?

Gemiddeld genomen ligt het uurtarief van een metser tussen de €40,- tot €50,-. Omdat de kosten per metser enorm kunnen verschillen, is het altijd aan te raden om de prijzen van meerdere metselaars te vergelijken. Het uurtarief is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ervaring van de metser. Hoe meer ervaren de metselaar is, des te hoger het uurtarief.

Vaste prijs, per m² of per uur?

Doorgaans rekent een metser een vast tarief per uur. Je kunt, in overleg, echter ook kiezen voor een vaste totaalprijs of een vast tarief per m². Met een vaste prijs weet je vooraf precies wat je gaat betalen en staan je geen vervelende verrassingen te wachten. Dit is een goede keuze bij grote projecten: als je het gevelmetselwerk van je woning compleet wilt renoveren bijvoorbeeld. Met een vast tarief per m² kun je ook gemakkelijk berekenen wat de kosten gaan bedragen.


Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op jouw metselwerken!

Kies zelf de metser uit Bertem met de laagste prijs!


Welk metselverband?

Bij de metselwerken van de meeste woningen in Bertem is gebruik gemaakt van het halfsteensverband. Hierbij verspringt elke rij bakstenen een halve steen. Dit is een erg efficiënt legverband, omdat je de bakstenen nauwelijks hoeft te zagen. Je kunt er ook voor kiezen om de gevelstenen in een bijzonder metselverband te plaatsen. Dit geeft je gevelmetselwerk net even een bijzondere uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een Vlaams verband of kruisverband. Je kunt de gevelstenen onder andere in de volgende metselverbanden aan laten brengen:

 • Halfsteensverband
 • Vlaams verband
 • Staand verband
 • Kruisverband
 • Wildverband


binnenmuur metselen Bertem

Binnenmuren metselen

Uiteraard is het ook een optie om muren binnenshuis te metselen! Een welbekend voorbeeld is het optrekken van een muur op de zolder, maar het is ook een optie om bijvoorbeeld een douchemuur te metselen. Voor metselwerken binnenshuis gebruikt de metser andere materialen. Voor buitenmuren worden vaak bakstenen of gevelstenen gebruikt terwijl er binnen meer gewerkt wordt met gipsblokken of snelbouw bakstenen. Deze zijn namelijk gemakkelijk in gebruik en eenvoudig af te werken.

Wil je graag dat de nieuwe muur een dragende functie krijgt? Dat is zeker een mogelijkheid. Laat je dan wel informeren door een metser uit Bertem, zodat je zeker weet dat de stenen voldoen aan alle kwaliteitseisen.

Douchemuur metselen

Om een inloopdouche te creëren kun je een glazen wand ophangen, maar het metsen van een douchemuur is voordeliger! Bovendien vereist metselwerk minder onderhoud en heb je in de douche meer privacy. Schakel een ervaren metselaar in, zodat je zeker weet dat de metselwerken geschikt zijn voor de badkamer.

Scheidingsmuur metselen

Een scheidingsmuur is een ideale manier om een grote ruimte in meerdere kamers te verdelen. Veel mensen kiezen voor het metsen van een scheidingswand op de zolder: zo kan deze verdeeld worden in een werkkamer en een slaapkamer. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een muur te metsen in de woonkamer, om zo een aparte keuken te realiseren.

Kap- en slijpwerken

Een metselaar uit Bertem voert ook verschillende kap- en slijpwerken uit. Kapwerken en slijpwerken zijn nodig wanneer je leidingen in de muur wilt verleggen. Hiervoor moet je natuurlijk sleuven frezen, maar dit is zonder de juiste materialen erg moeilijk. Bij deze werkzaamheden maakt de metser uitsparingen in de muur zodat alle leidingen, de watertoevoer en -afvoer op de juiste plek gelegd kan worden. Daarna worden deze sleuven weer gedicht met cementmortel.


Binnenmuren metselen? Schakel een metselaar uit Bertem in!

Met de hulp van een metser ben je verzekerd van kwaliteit.

Gratis offertes ontvangen


Gevel metselen Bertem

Gevelmetselwerk is misschien wel de meest voorkomende klus van een metselaar uit Bertem. Dat komt omdat je metselwerken vooral bij gevels tegenkomt. Je kunt een metselaar inschakelen voor al het gevelmetselwerk van je nieuwbouwhuis in Bertem, maar het is ook een optie om de metselwerken van je oude woning compleet te renoveren. Dit is bijvoorbeeld verstandig als het gevelmetselwerk na verloop van tijd is gaan verzakken, als er scheuren aanwezig zijn of als het voegwerk broos is geworden. Laat de metselwerken in dat geval zo snel mogelijk herstellen door een metser uit de regio Bertem.

Enkele of dubbele muur metselen?

Bij het metsen van een gevel wordt tegenwoordig eigenlijk altijd gekozen voor een dubbele muur. Een dubbele muur wordt ook wel een spouwmuur genoemd, en deze biedt veel voordelen op het gebied van isolatie. Bij andere metselwerken, zoals een tuinhuis, garage of tuinmuur is een enkele muur een betere keuze. Je kunt zelfs kiezen voor een halfsteensmuur: deze is nog iets dunner, waardoor je op de materiaalkosten bespaart.

Aanbouw metselen

Als je een aanbouw laat plaatsen, dan kun je een metselaar inschakelen voor alle metselwerken. Een metser komt van pas bij de bouw. Zo kan hij je helpen met funderingsmetselwerk dat stevig genoeg is voor het gewicht, de metselwerken van de buitenmuren en natuurlijk het doorbreken van de bestaande gevelmuur.

Waarom een aanbouw metselen?

Hiermee realiseer je relatief gemakkelijk meer leefruimte in huis. Je creëert bijvoorbeeld een gewenste leefkeuken of extra speelruimte voor de kinderen. Het metsen van aanbouwen is dus een erg waardevolle investering, zeker omdat het ook de waarde van je woning verhoogd!

funderingsmetselwerk

Funderingsmetselwerk

De fundering van woning bestaat vaak uit gestort beton. Maar hoe zit het bij een aanbouw? Of bij de metselwerken van een tuinhuis? Moet je dan ook beton als fundering storten?

Tegenwoordig zijn de meeste metselaars ook in te schakelen voor funderingsmetselwerk. Funderingsmetselwerk wordt ook gebruikt om de betonfundering op te hogen. Bij funderingsmetselwerk gebruikt de metser uit Bertem dikke betonblokken van ongeveer 30 centimeter. Dit funderingsmetselwerk is sterk genoeg voor de fundering van je tuinmuur, tuinhuis en zelfs gevel.

Schoorsteen metselen

Het metselen van een schoorsteen is iets dat je best overlaat aan een ervaren metselaar uit Bertem. Allereerst omdat deze metselwerken natuurlijk op hoogte worden uitgevoerd. Een metselaar beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om dit succesvol af te ronden. Bij een slecht gemetselde schoorsteen bestaat er daarnaast het risico dat de rook niet goed wordt afgevoerd. Dit levert gevaarlijke situaties op en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Als je de schoorsteen laat metsen door een metselaar uit Bertem, heb je de keuze uit diverse metselverbanden. Daarnaast kun je kiezen voor een vierkante of een ronde schoorsteen.


Metselaars uit Bertem voor kwalitatief gevelmetselwerk!

Vergelijk offertes en vind de metser met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken


Siermetselwerken

Siermetselwerken worden in Bertem steeds vaker gebruikt. Siermetselwerken zijn namelijk de ideale manier om de uitstraling van metselwerken te verfraaien. Dit kan al heel simpel, met behulp van siermetselwerken boven de deuren en ramen. Hanekamen zijn in Bertem bijvoorbeeld enorm populair. Deze verticale gevelstenen worden boven de ramen geplaatst om hier de aandacht naartoe te trekken.

Andere siermetselwerken die regelmatig worden toegepast, zijn togen. Togen zijn in feite bogen die op verschillende manieren toegepast worden. Zo kun je deze siermetselwerken gebruiken bij de poort naar je oprit of achtertuin, maar kun je de togen ook verwerken in de metselwerken op de gevel.

metser in Bertem

Kleine metselwerken

Natuurlijk is het ook mogelijk om een metser in te huren voor kleine metselwerken. Kleine metselwerken nemen relatief minder werk in beslag, zijn goedkoper en vaak al binnen enkele of zelfs één werkdag uitgevoerd. Kleine metselwerken, zoals de realisatie van een tuinmuur, hebben toch een grote invloed op je tuin of woning. Je kunt onder andere kiezen uit het metsen van een:

 • Tuinmuur
 • Brievenbus
 • Vijver
 • Stenen omheining

Tuinmuur metselen

Met het metselen van een tuinmuur geef jij jezelf meer privacy in de achtertuin. Het voordeel van een tuinmuur is dat deze enorm sterk is, en dus niet omwaait bij de eerstvolgende storm. Daarnaast heeft het maar weinig onderhoud nodig en ziet het er mooi uit. Het is ook mogelijk om palen te metselen als poort. Deze heb je bijvoorbeeld nodig bij de oprit.

Brievenbus

Een gemetselde brievenbus geeft je huis in Bertem een luxe uitstraling. Het metsen van brievenbussen is vaak al in één werkdag uitgevoerd, zodat jij je nieuwe brievenbus direct in gebruik kunt nemen. Door je brievenbus niet in je deur, maar buiten je huis te plaatsen is zowel de isolatie als de inbraakveiligheid van je woning een stuk hoger.

Vijver

Wil je graag een vijver in de tuin? Je kunt hiervoor een standaard vijverbak kiezen. Maar het metselen van een vijver biedt zoveel meer mogelijkheden: zo heb je vrije keuze wat betreft de diepte en de vorm. Zo pas je de vijver goed aan, aan de ruimte in je tuin.

Stenen omheining

Steeds meer inwoners in Bertem kiezen voor een stenen omheining om hun voor- of achtertuin. Blijft deze stenen omheining lager dan 50 centimeter dan heb je hier bovendien geen vergunning voor nodig. Eventueel kun je een poort in de omheining laten maken, zodat je met de fiets, brommer of auto gewoon je terrein op kunt rijden.


Metselaars voor al jouw grote en kleine metselwerken.

Voor het metselen van een gevel of het metsen van een brievenbus: vergelijk offertes!


Mogelijke metselstenen en materialen

Bij metselwerken worden er verschillende stenen en materialen gebruikt. Alle stenen hebben zo hun eigen voor- en nadelen. Bij standaard metselwerken wordt er onder andere gewerkt met de volgende materialen:

 • Snelbouw baksteen: is licht van gewicht en makkelijk te verwerken. Vooral geschikt voor binnenmuren.
 • Cellenbeton: is erg goedkoop en biedt uitstekende isolatie.
 • Kalkzandsteen: worden veel bij binnenmuren gebruikt omdat je ze kunt afwerken met een verflaag.
 • Gipsblokken: erg geschikt voor het optrekken van binnenmuren omdat ze snel en gemakkelijk te verwerken zijn.
 • Mortelspecie: mengsel van zand, water en cement om de gevelstenen aan elkaar te zetten.
 • Dunbedmortel: geschikt voor het maken van dunnere voegen.
 • Lijmmortel: wordt gebruikt om onder andere kalkzandsteen aan elkaar te lijmen.
 • Blauwsteen: bijzondere stenen die onder andere gebruikt worden als raam- en deurdorpels.
 • Poutrellen: metalen balken die gebruikt worden om het metselwerk te verstevigen, bijvoorbeeld boven een raam of deur.
 • Balken: worden eveneens gebruikt om de metselwerken te verstevigen.

Herstelwerkzaamheden gevel

Door de jaren heen ontstaan er verschillende beschadigingen aan de gevel. Misschien wordt het voegwerk broos en laat dit vocht en wind door. Het kan ook voorkomen dat de gevel iets is gaan verzakken, met scheuren of barsten in het metselwerk als gevolg. Laat dergelijke beschadigingen herstellen door een professioneel metselaar uit Bertem. Het herstellen gebeurt meestal door het vervangen van de kapotte stenen. De metser verwijdert de voegen rondom de gebroken gevelstenen, zodat het verwijderen erg gemakkelijk is. Hierna plaatst hij nieuwe bakstenen en werkt hij dit opnieuw af met voegwerk. Zo ziet de muur er weer als nieuw uit!

muren voegen in Bertem

Muren voegen

Het voegen van de muren is een belangrijk onderdeel van metselwerken. De voegen maken de muur namelijk volledig luchtdicht. Metselwerken worden niet heel erg beïnvloed door weersinvloeden, waardoor ze niet heel erg gaan uitzetten en krimpen. Het is daarom voldoende om elke 30 meter een uitzetvoeg te plaatsen. Dit is een elastische voeg die verschillen opvangt, zodat de metselwerken niet beschadigd raken.

Soorten voegen

Je wilt natuurlijk dat de gevel van je woning in Bertem er stralend uitziet. Wist je dat je voegen hier een grote invloed op hebben? Door te kiezen voor speciale voegen kun je het uiterlijk van je woning flink verbeteren. Neem bijvoorbeeld de snijvoeg: deze wordt uitgesneden, zodat het de illusie geeft dat de metselwerken kaarsrecht zijn, ook als deze jaren geleden juist scheef gemetseld zijn. Een aantal voorkomende voegen zijn:

 • de bolgeklopte voeg;
 • de platte voeg;
 • de holle voeg;
 • de knipvoeg.

Betonwerken

Naast de standaard metselwerken, voeren metselaars uit Bertem ook betonwerken uit. Met betonwerken doelen wij op alle werkzaamheden met beton: het storten van een fundering, betonherstellingen en ook betonboringen. Diamantboringen worden in Bertem regelmatig toegepast. Heb je bijvoorbeeld een gat in de gevel nodig ten behoeve van de riolering? Of wil je een dampkamp installeren en heb je daarvoor een gat nodig? Ook dan schakel je best een metselaar uit Bertem in.

Betonherstellingen

Betonherstellingen vallen ook binnen de betonwerken. Bij betonherstellingen, herstellen de metselaars uit Bertem beton dat is aangetast door betonrot. Het is verstandig om de betonherstellingen uit te besteden aan een vakman. Dan weet je zeker dat al het betonrot is verwijderd en dat je niet weer het risico op problemen loopt. Bij betonherstellingen verwijderen de metslaars het aangetaste beton, maken zij de wapening vrij van roest en plaatsen zij vervolgens weer nieuw beton.

Vergunning nodig?

In Vlaanderen heb je voor veel werken rondom het huis een stedenbouwkundige vergunning nodig. Gaat het om metselwerken aan de achterzijde of zijkanten van je woning in Bertem, dan kun je de metselwerken vaak vergunningsvrij uitvoeren. Op omgevingsloketvlaanderen.be vind je heel gemakkelijk een overzicht van alle werkzaamheden waar jij een vergunning voor nodig hebt.


In jouw provincie ook actief in:

Leuven | Vilvoorde | Dilbeek | Halle | Grimbergen | Sint-Pieters-Leeuw | Zaventem | Asse | Aarschot

metselaar in Bertem inhuren

Voordelen inhuren metselaar Bertem

Veel inwoners van Bertem vragen zich af of zij hun metselwerken zelf kunnen uitvoeren. Toch vereist het metselen van muren handigheid en ervaring en is het inschakelen van een ervaren metser zeker aan te raden. Dit zijn een aantal belangrijke voordelen van het inhuren van metselaars:

 • Je metselwerken zijn in korte tijd afgerond.
 • Je profiteert van vakmanschap en het metselwerk ziet er strak en netjes uit.
 • Je krijgt persoonlijk advies van een ervaren metselaar.
 • Je bespaart jezelf een hoop tijd, energie en frustraties.

Besparen op jouw metselwerk? Vrijblijvende offertes!

Wil jij graag zoveel mogelijk besparen op de metselwerken? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes! Vul het offerteformulier in en je ontvangt zo snel mogelijk tot wel 6 vrijblijvende offertes van specialisten uit de regio Bertem. Kies de metser met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de totale kosten! Het kost niets en je zit nergens aan vast: vul daarom vandaag nog het offerteformulier in. De specialisten helpen je ook graag bij nieuwe gevelbekleding.


Start nu je gratis offerteaanvraag!